Cara Memulakan Minggu Ini: Analitis dan Ramalan — 18.10.2021
Cara Memulakan Minggu Ini: Analitis dan Ramalan — 18.10.2021

English हिन्दी Português Tiếng Việt العربية ไทย

Perlu tahu

Bitcoin mencapai $60,000 buat kali pertama sejak enam bulan pada hari Jumaat, menghampiri rekod tertinggi, apabila pedagang semakin yakin bahawa pihak kawal selia AS akan meluluskan pelancaran dana dagangan pertukaran (ETF) berasaskan kontrak futures. Para pelabur mata wang kripto menantikan kelulusan ETF AS yang pertama untuk bitcoin, yang rali baru-baru ini didorong sebagai sebahagian daripada penantian langkah seperti ini, yang dilihat sebagai percepatan penerimaan aset digital dalam arus perdana.

Yen Jepun merosot kepada tahap terendah sejak tiga tahun pada hari Jumaat dan mungkin mengalami minggu yang paling terus sejak MAc 2020, manakala dolar menuju kepada penurunan mingguan pertama berbanding mata wang utama lain sejak awal bulan lalu kerana selera risiko global bangkit semula.

Harga minyak mencapai ketinggian tiga tahun yang baharu pada hari Jumaat, melebihi $85 satu tong dengan ramalan defisit bekalan pada beberapa bulan akan datang apabila harga gas dan arang batu yang meningkat mendorong peralihan kepada produk minyak.

Penjualan runcit AS secara tidak dijangka meningkat pada bulan September, sebhagiannya didorong oleh lonjakan penerimaan di pengedar kenderaan disebabkan oleh harga kenderaan bermotor yang lebih tinggi, tetapi terdapat kebimbangan bahawa kekangan bekalan mungkin mengganggu musim belanja percutian di tengah kekurangan barang yang berterusan.

Saham Eropah menuju ke prestasi mingguan terbaik mereka dalam tujuh bulan pada hari Jumaat, sebagai permulaan baik untuk musim pendapatan membantu meredakan kebimbangan pelabur mengenai inflasi yang lebih tinggi.

Daftarkan Olymp Trade Hari Ini dan Dapatkan Gratis $10.000 Dapatkan $ 10.000 gratis untuk pemula

Pecahan asas

Merck

Merck, juga dikenali sebagai MSD di luar Amerika Syarikat dan Kanada, hari ini mengumumkan bahawa Jawatankuasa Agensi Perubatan Eropah untuk Produk Ubatan bagi Penggunaan Manusia (CHMP) mencadangkan kelulusan VAXNEUVANCE™ (Pneumococcal 15-valent Conjugate Vaccine) 

Untuk imunisasi aktif bagi pencegahan penyakit invasif dan pneumonia disebabkan

Streptococcus pneumoniae dalam individu berusia 18 tahun dan ke atas.

McDonald’s

McDonald’s Corp. berkata ia akan mula menguji burger vegan McPlant bulan depan di lapan bandar AS mulai bulan depan.

JPMorgan Chase

Perniagaan pengurusan kekayaan bank AS menunjukkan prestasi hebat dalam suku tahun ketiga, disokong oleh tahap rekod aliran wang baharu ke dalam akaun dan peningkatan permintaan daripada klien untuk meminjam bagi melabur dalam portfolio pelaburan mereka.

English हिन्दी Português Tiếng Việt العربية ไทย

Cara Memulakan Minggu Ini: Analitis dan Ramalan — 18.10.2021
5 (100%) 130 reviews